Uitleg van het spel Wealthy

Doel van het spel:

Word de rijkste mens ter wereld.

Hoe dit te bereiken?

Hoe word je de rijkste mens ter wereld? Dit kan op twee manieren, een eerlijke manier en een oneerlijke manier. Alleen....eerlijk duurt het langst.

Meespelen

Allereerst staat gezelligheid voorop in dit spel, zeker als je bij een club zit. Ga je voor de winst, dan maak je, als je meespeelt vanaf de eerste van de maand, de meeste kans om te winnen. Je mag echter op elk moment instappen. Je zult dan niet zo makkelijk winnen, wel is het een prima methode om het spel te leren kennen, de look en feel, hoe het werkt, dingen uit te proberen. Je kunt het spel dan leren spelen en de volgende ronde doe je voor vol mee. BELANGRIJK: Kun je maar 1 of 2 keer inloggen per dag: Ook dan kun je meedoen met de besten van het spel. Je kunt namelijk veel geld verdienen met mijn zaak. Mocht je 1 dag of een paar dagen weg zijn, dan laat je gewoon de sjeik de zaken voor je doen.

Duur van het spel

Elke maand, de eerste van de maand om 6:00 uur (CET Central European Time, Amsterdam , Brussel, Parijs) begint een nieuwe ronde. Deze ronde loopt door tot de 28e van de maand en stopt op die dag om 23:59. De winnaar van de maand wordt dan bekend gemaakt en alle ranglijsten worden bijgeschreven. Daarna volgt een voorbereidingsperiode tot de 1e van de maand. Daar zijn alvast de eerste punten te winnen.

Hierna wordt het spel gereset en begint een nieuwe ronde. Mensen die lang niet meespelen worden op non-actief gezet. Het spel duurt 28 dagen om iedereen elke maand gelijke topscore kansen te geven (februari heeft 28 dagen, vandaar dus). De overige dagen geven je bedenktijd om je strategie te bepalen. Ben je eenmaal geregistreerd, dan hoef je je niet meer aan te melden voor de volgende ronde.

Startkapitaal

Iedereen die voor het eerst inlogt in het spel krijgt een begin of startkapitaal. Het start of begin kapitaal is 3000 euro. Bij elke nieuwe ronde (maand) is het startkapitaal of beginkapitaal weer 3000 euro. Deze 3000 euro is echter te weinig om iets van te kopen, te investeren of serieus geld te verdienen. Er is dus werk aan de winkel. Dit kan bijvoorbeeld door Gifts. Voor een uitleg over gifts, zie hieronder.

Gifts

Het spel komt op gang door de giften. Gifts kun je krijgen en geven. Je moet zorgen dat je Gifts krijgt. Gifts brengen namelijk geld op en punten. Hoe werkt een Gift:
Een gift krijg je niet zomaar, daar moet je iets voor doen dus. Je geeft iemand een gift. Hij/zij krijgt daar bericht van. BELANGRIJK: je kunt dezelfde persoon maar 1x per dag een gift geven. Het eerste geld is binnen en ook de punten. Het eerste geld is ook al binnengekomen doordat er elk uur een vast bedrag gerelateerd aan het aantal spelers op de cash- en spaarrekening komt. Op de eerste dag kan er ook al geld gestolen worden.

Bank- en geldzaken

Men heeft vier mogelijke rekeningen. Deze rekeningen zijn:
  1. Cash: met dit geld betaal je spullen. Je ontvangt 6 procent rente per dag, door inbraak kun je dit geld verliezen.
  2. Spaarrekening: Op je spaarrekening staat je geld safe. Je ontvangt 2 procent rente per dag, je kan dit geld niet verliezen met inbreken, het staat veilig op de bank.
  3. Geld van bankovervallen: Het geld wat je hebt gestolen met bankovervallen kan door iedereen worden afgepakt.
  4. Zwart Geld: Zwart-geld kan door iedereen worden afgepakt, maar je hoeft hier geen belasting over te betalen.
Belasting betalen gaat pas in bij kapitaal van 100.000 euro.
Kapitaal is cash + spaargeld + cash + geld van bankrekening.
Rente wordt dagelijks berekend en uitgekeerd. 2% rente voor geld op de spaarrekening. 6% rente over cash geld. Geld van je overvalrekening en zwart-geldrekening lever 0% rente op.
Als er later in het spel huizen gekocht kunnen worden, moet er hypotheek over betaald worden. Maar een woning wordt ook beloond.

Mijn zaak

Dit is misschien wel het belangrijkste item van het spel. Heb je eenmaal een beroep, dan kun je eerlijk je geld verdienen met mijn zaak . De winst hangt van je spelinzicht af. Koop het aantal producten in en verkoop ze weer. Simpel, maar er zijn veel mogelijkheden. Je kunt veel winst maken als je een goede manier ontdekt. Heb je veel winst, dan geeft dat weer mogelijkheden om je zaak uit te breiden.

Inbreken

Een van de manieren om oneerlijk aan je geld te komen is door in te breken. Dit is niet zo netjes, maar kan wel lucratief zijn. Loont misdaad? Een aantal malen per dag kun je inbreken, wat dat oplevert is altijd weer een verrassing. De opbrengst van een inbraak is daarom 5 tot 90 procent van het totaal aan cash, overvalgeld of zwartgeld. Maar let op niet alle inbraken zijn succesvol, de bewoner kan thuis komen, misschien heeft hij een waakhond, een kluis die je niet kan kraken. In ieder geval moet je zorgen dat je veel punten haalt, meer dan je tegenstanders. De beschermpunten van je tegenstander moeten ook lager zijn dan je inbreekpunten. Dus als de tegenstander beter beschermd is kan je wel eens veel geld verliezen. Schematisch ziet het er als volgt uit:

SpelerInbreek
Punten
Bescherm
Punten
Gifts
Punten
Totaal
Punten
CashBank
overval
Zwart Geld
Piet13901401000253050000100005000

Inbreekspullen

Om te kunnen inbreken heb je inbreekspullen nodig. Denk hierbij aan een glassnijder, koevoet, snijbrander, hydraulische knipschaar. Hoe meer spullen hoe groter de kans dat je inbraken succesvol zijn.

Bescherming

Voor grote transacties kun je je beschermen. Bijvoorbeeld aankoop woningbenodigdheden, beroep. De bescherming is om 9.30, 12.30, 14.30, 17.30, 19.30, 20.30 en 21.30. De bescherming duurt maar even! Je kunt ook op elk moment een schild inzetten. Een schild kunt je ontvangen bij een van de clubspellen. Een schild helpt NIET tegen verkeerd inbreken.

Woning

Een eigen huis, een plek onder de zon. Niet alleen biedt een woning bescherming. Ook is het een goede investering. Natuurlijk moet je een hypotheek hebben om een woning te kunnen kopen. Voor een woning heb je wel hout, bouwstenen en grond nodig. Hout kost 10 euro, bouwsteen 3 euro en grond 500 euro per m2. Na dag 25 kun je het teveel weer terugverkopen. Het brengt voor hout 7 euro op, bouwsteen 2 euro en m2 grond 300 euro.

Grabble

Eens in de zoveel tijd valt er wat te grabbelen. Er komen gratis producten op de Grabble-place, graaien dus, maar ben wel snel!

Dubai

Ben je eenmaal vermogend dan kun je gaan investeren in Dubai. Voor Dubai heb je wel alle woningen en het luxe jacht nodig.

Ballenspel

Als een club een half uur niet kan inloggen, wordt er automatisch een zet gedaan op een leeg veld. Dat gebeurt tussen 7 uur in de morgen en 11 uur in de avond.

Club

Je kunt je ook aanmelden bij een club. Je strijd dan tegen andere clubs. De club met de meeste punten aan het eind is clubwinnaar. Er zijn verschillende clubaankopen mogelijk en elke aankoop levert ook weer individuele winst op. Je kunt met zijn allen een code kraken, genoeg te doen dus. Succes!!
Datum: 17-11-2018 Tijd: 06:16:10 | Speeldag: 17

Wealthy © Rob.productions 2009-2018